กรุณาใช้ตัวระบุนี้เพื่ออ้างอิงหรือเชื่อมต่อรายการนี้: https://buuir.buu.ac.th/xmlui/handle/1234567890/1057
ระเบียนเมทาดาทาแบบเต็ม
ฟิลด์ DC ค่าภาษา
dc.contributor.authorSaethawat Chamsart
dc.contributor.authorSirichom Thungkao
dc.contributor.authorArisa Sriprasit
dc.contributor.authorYoawapha Waiprib
dc.contributor.otherFaculty of Science
dc.date.accessioned2019-03-25T09:01:13Z
dc.date.available2019-03-25T09:01:13Z
dc.date.issued2549
dc.identifier.urihttp://dspace.lib.buu.ac.th/xmlui/handle/1234567890/1057
dc.description.abstractHydrolysis of cassava starch using α-amylase for liquefaction step through and in-house design and construction of In-Line Static Mixer Reactor (ISMR) can save cost and process time when compared to starch hydrolysis in a stirred tank reactor. Starch at different concentrations was hydrolysed by α-amylase at 90 oC through the ISMR at different flow rates from 15 mL/min to 50 mL/min and different tube lengths up to 12.6 m. Lysis at a flow rate of 15 mL/min with the maximum tube length of 12.6 m gave superb result as this condition possessed the longest reaction residence time of 65.94 min. The concentrations of reducing sugars of 20.81 mg/m with a Dextrose Equivalent (DE) value of 18.99 and 55.46 mg/mL with a DE of 44.75 were obtained from liquefaction of starch at the concentration of 25% and 32% w/v, respectively. Viscosity of starch and sugar dextrin solution during liquefaction reduced as a function of hydrolysis distance, residence time and a low flow rate. The flow regime of starch solution was very laminar with a Reynolds number (Re) value of < 15 during liquefaction through the ISMR. This ISMR was essentially shown an excellent performance with scaleable potential for commercial production of sugar from starch hydrolysis using residence time as a key parameter.en
dc.description.sponsorshipทุนวิจัยสำนักงานสภาวิจัยแห่งชาติ (วช.) ประจำปีงบประมาณ 2547-2549en
dc.language.isoength_TH
dc.publisherFaculty of Scienceth_TH
dc.subjectCassava starchth_TH
dc.subjectContinuous starch hydrolysisth_TH
dc.subjectLiquefactionth_TH
dc.subjectStatic mixerth_TH
dc.subjectα-amylaseth_TH
dc.subjectสาขาวิทยาศาสตร์เคมีและเภสัชth_TH
dc.titleContinuous Starch Liquefaction Through In-Line Static Mixer Reactoren
dc.typeResearch
dc.year2549
ปรากฏในกลุ่มข้อมูล:รายงานการวิจัย (Research Reports)

แฟ้มในรายการข้อมูลนี้:
ไม่มีแฟ้มใดที่สัมพันธ์กับรายการข้อมูลนี้


รายการทั้งหมดในระบบคิดีได้รับการคุ้มครองลิขสิทธิ์ มีการสงวนสิทธิ์เว้นแต่ที่ระบุไว้เป็นอื่น